Verschillen met andere versies

De iPhone is één van de meeste verkochte merken als het gaat om mobiele telefoons. Vooral de iPhone SE en de iPhone 6 zijn op dit moment helemaal hot, maar toch worden die eerdere modellen zoals de iPhone 5 ook nog veel verkocht. Er zitten wel enige verschillen tussen deze iPhone modellen, de kracht van de processor, het aantal megapixel van de camera en de grote en kwaliteit van het beeldscherm, daar zit een enorm verschil in.

iPhone SE verschil met vorige versies

De iPhone SE is één van de nieuwste modellen van iPhone. De iPhone SE is op de markt gebracht om de iPhone 5 te vervangen als budget mobiele telefoon.

Iphone VersiesDit is een groot succes want de iPhone SE heeft veel meer opties als de iPhone 5 en de iPhone 5c. Zo is alleen het beeldscherm al stukken beter. De processor van de iPhone SE is net zo goed als die van de iPhone 6. Deze A9 chip processor heeft 2 GB RAM geheugen en zeer goede grafische kwaliteiten, gamen op je mobiel is nog nooit zo gaaf geweest. Gamen op de iPhone 5 is natuurlijk ook leuk om te doen, maar je ziet wel duidelijk verschil met de iPhone SE en de iPhone 6.

De iPhone SE heeft net als zijn voorganger de iPhone 5. Qua uiterlijk verschillen ze niet heel erg veel van elkaar. De kleuren waarin de toestellen verkrijgbaar zijn, zijn na genoeg hetzelfde er is alleen één kleur bij gekomen, roségoud.

De knopjes zijn bij de iPhone SE en de iPhone 5 hetzelfde, de powerknop zit nog steeds aan de bovenkant. Bij de iPhone 6 is deze al verplaatst naar de zijkant. De volumeknoppen zijn nog steeds rond van vorm, in tegenstelling tot de iPhone 6, deze heeft rechthoekige knoppen.

De homeknop van de iPhone SE is voorzien van Touch ID. Helaas is het niet de nieuwste versie van Touch ID zoals bij de iPhone 6, je zult dus merken dat deze niet zo snel is. Er zit precies dezelfde Touch ID in als bij de iPhone 5, niet zo betrouw en zeker niet zo snel als nieuwere versies, maar het werkt in ieder geval wel.

Verschil iPhone SE en iPhone 5
Aan de buitenkant is niet echt veel veranderd, aan de binnenkant wel. De hardware is net zo krachtig als die van de iPhone 6. De A9 en M9 chips zijn geweldig snel en leveren veel betere prestaties als die chips in de iPhone 5, de iPhone 5s heeft een A7 processor chip.

Het scherm is niet veel veranderd qua uiterlijk. Jammer genoeg heeft de iPhone SE geen 3D Touch gekregen zoals bij de iPhone 6. De resolutie van het beeldscherm van de iPhone SE is hetzelfde als bij de iPhone 5, dit is 1136 x 640 pixels. Volgens het bedrijf Apple is de processor chip A9 twee keer sneller als de A7 processor chip van iPhone 5, de grafische chip M9 die in de iPhone SE zit is tot wel drie keer sneller als die van de iPhone 5.

Een ander belangrijk verschil tussen de iPhone 5 en de iPhone SE is de ingebouwde camera. De iPhone 5 heeft nog een 8 megapixel camera aan de achterkant, terwijl de iPhone SE een 12 megapixel camera heeft waarmee je super strakke foto’s kunt schieten.

Zowel de iPhone SE als de iPhone 5 heeft aan de voorkant van het toestel een 1,2 megapixel selfie camera. Het mooie van de iPhone SE is dat het scherm tijdens het maken van de selfie als flitser kan functioneren. Dit is helaas niet mogelijk bij de iPhone 5.

De iPhone 5 kan video’s maken met een 1080p resolutie, bij de iPhone SE is dit hard vooruit gegaan. De iPhone SE kan filmen met een resolutie van wel 4K, dat is nog al een groot verschil met de iPhone 5. De iPhone 6 heeft gelijke resolutie als de iPhone SE. De iPhone SE kan net als de iPhone 6 Live Photos maken, vlak voor en vlak na de foto word er meerdere foto’s gemaakt, houdt je vinger op de foto en je krijgt een soort van kort filmpje te zien. De iPhone 5 heeft deze functie niet.

Qua prijs zit er ook groot verschil, de iPhone SE kost rond de 489 euro terwijl de iPhone 5 wel 509 euro kosten op het allerlaatste moment. Je krijgt dus een goedkoper toestel met meerdere functies en geüpgraded hardware. De iPhone 6 kost toch al gauw meer dan 700 euro. Als je dus op zoek bent naar een goede mobiele telefoon dan kun je het beste kiezen voor de iPhone SE, goed functies, een mooi uiterlijk en dat alles voor bijna de helft van de prijs van de iPhone 6 en dat terwijl het verschil niet heel groot is.